Tecno Camon 20 Pro, İncelemesi Fiyat Ve Özellikler

Tecno, 5G özellikli bir yonga setine sahip yeni Tecno Camon 20 Pro’yu tanıttı. Ancak hepsi bu kadar değil. Cihaz ayrıca kamera ve performans bölümlerinde iyileştirmeler vaat ediyor. Dahası, Camon 20 Pro 5G, görünüşe göre kendisine USA Gold Muse ödülünü kazandıran ilginç bir tasarıma sahip.

Bu incelemede, cihazın gerçek hayattaki performansını inceliyor ve Tecno Camon 20 Pro 5G’nin fiyatına değip değmediğini belirliyoruz. Öğrenmek için okumaya devam edin.

Tecno Camon 20 Pro 5G, tasarımı ve ekranıyla etkileyici, kamera odaklı bir akıllı telefon. Telefonun pil ömrü de iyi; ancak şarj hızı rakiplerine kıyasla biraz daha yavaş hissettiriyor.

Tasarım ve görüntü

Tecno Camon 20 Pro

  • Diğer çağdaş Android akıllı telefonlarla uyumlu olan Tecno Camon 20 Pro 5G’nin tasarımını gerçekten beğendim. Bulmaca dekonstrüksiyon tasarımı olarak pazarlanan Tecno, tasarımın postmodern mimariden ilham aldığını iddia ediyor. Cihaz, benzersiz bir desene sahip dokulu deri bir arka kısım ve gözden kaçırılması zor beşgen şeklinde bir kamera modülü sergiliyor. Tasarım, parmak izlerini ve lekeleri gerçekten iyi gizliyor ve akıllı telefonun plastik çerçevesine rağmen lüks bir görünüm ve his sunuyor.
  • Cihazın kavisli kenarlar yerine düz kenarları var, bu da cihazı rahat bir şekilde kullanmanızı sağlıyor. Telefonun sağ omurgasında bir ses açma/kapama düğmesi ve güç düğmesi bulunurken, altta şarj için bir USB Type-C portu, 3,5 mm kulaklık girişi ve bir hoparlör ızgarası bulunuyor. Üst kenarda stereo ses çıkışı için başka bir hoparlör daha bulunuyor. MicroSD kart için özel bir yuvası olan SIM çıkarma tepsisi sol kenarda bulunuyor.
  • Tecno Camon 20 Pro, canlı 6,67 inç, FHD+, ortalanmış delikli AMOLED ekranla donatılmıştır. Ekran, segmentte elde edebileceğiniz en hızlı hız olan 120 Hz’e kadar yenileme hızı sunar. Yenileme hızı, hem kullanıcı arayüzüne hem de desteklenen uygulamalara sorunsuz bir şekilde uygulanır ve akıcı ve akıcı etkileşimler sağlar. Ayrıca, kullanıcılar yenileme hızını dinamik olarak ayarlama veya 60 Hz ve 120 Hz’lik sabit seçeneklerden ve ayrıca birçok orta sınıf akıllı telefonda bulamayacağınız 90 Hz’den seçim yapma esnekliğine sahiptir.
  • Bunun yanı sıra, ekran ince çerçevelere ve mükemmel görüş açılarına sahiptir. Parlaklık seviyesi de etkileyicidir ve metni doğrudan güneş ışığı altında okunabilir hale getirir. Ayrıca, cihaz Widevine L1 sertifikalıdır ve OTT platformlarından FHD çözünürlükte içerik akışı yapmanıza olanak tanır. Ses kalitesini artırmak için telefon, yüksek sesli ve en yüksek ses seviyesinde bile iyi ses veren stereo hoparlörlere sahiptir.

Kameralar

Tecno Camon 20 Pro

  • Tecno Camon 20 Pro 5G, kamera merkezli bir akıllı telefon olarak pazarlanıyor. Cihaz, arkada 64 MP RGBW (G+P) ana sensörden oluşan üçlü kamera kurulumuyla birlikte geliyor. Bu ana sensör, ışık hassasiyetini artırdığı ve düşük ışık performansını iyileştirdiği söylenen büyük bir f/1.65 diyafram açıklığına sahip lens ve OIS ile donatılmış. Ek olarak, kurulum 2 MP derinlik sensörü ve 2 MP makro ünitesi içeriyor. Kameraları AI ile kullanmayı planlamadığınız sürece performans tatmin edici olmaya devam ediyor. AI özelliği renkleri iyileştirerek doğal görünmeyen görüntülere ve ayrıntı ve dinamik aralık kaybına neden oluyor.
  • Bazıları ortaya çıkan resimleri sosyal medya için çekici bulabilirken, ben şahsen AI özelliği kapalıyken Camon 20 Pro kamera performansını tercih ettim. Akıllı telefon ekranında keskin detaylar, gerçekçi gölgeler ve iyi korunmuş vurgularla görüntüler daha dengeli görünüyordu. Düşük ışıkta, kameralar biraz gürültü yapma eğilimindedir, ancak detaylara maruz kalma kabul edilebilir düzeydedir. Telefon, diğer akıllı telefonlar gibi grenliliği azaltma pahasına detayları yumuşatan ana 64 MP sensör için özel bir gece moduna sahiptir.
  • Ön tarafta, Camon 20 Pro 5G, delikli bir kurulumda 32 MP’lik bir kamera barındırıyor. Sensör, gün ışığında iyi ayrıntı ve cilt tonlarına sahip düzgün özçekimler çekebiliyor. Ancak, iç mekanda veya loş ışıklı bir ortamda, ayrıntılar yumuşak görünüyor ve renkler biraz soluk görünüyor. Akıllı telefondaki portre modu arka planda hoş bir bulanıklık efekti eklerken, kenar algılama daha iyi olabilirdi.

Tecno Camon 20 Pro

Performans ve yazılım

  • Tecno Camon 20 Pro, 6nm üretim süreci ve 3GHz’e kadar saat hızına sahip MediaTek Dimensity 8050 SoC ile destekleniyor. Günlük işlerimi yaparken akıllı telefonla pek çok sorun yaşamadım. Telefon, çoklu görev ve oyun oynamayı bile iyi bir şekilde halletti. BGMI’yi ‘HD’ grafiklerle ve ‘Yüksek’ kare hızıyla, herhangi bir takılma veya kare düşmesi sorunu yaşamadan oynayabildim. Grafik ayarlarını ‘HDR’ye ve kare hızını ‘ultra’ya çıkardıktan sonra bile oyun oynanabilirliğini koruyor. Ancak, telefon yoğun yükler altında biraz ısınıyor. Camon 20 Pro performansı, maksimum performansının %74’üne kadar düştü, bu da biraz düşük.
  • Karşılaştırma testlerinde, cihaz saygın puanlar aldı. AnTuTu’da 6.05.882 puan aldı ve Geekbench’te Tecno akıllı telefon tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde 837 ve 1.953 puan aldı. Telefon birkaç RAM ve depolama seçeneğiyle geliyor: 8GB+128GB ve 8GB+256GB. Depolama, 512GB’a kadar bir microSD kartla daha da genişletilebilir. Bunun dışında, Camon 20 Pro’nun olağanüstü şekilde çalışan ve cihazı kolayca hızla açan bir ekran içi parmak izi tarayıcısı var.
  • Yazılımdan bahsedecek olursak, Camon 20 Pro, Android 13’ün üstünde Tecno’nun özel HiOS 13 görünümünü çalıştırıyor. Görünüm, çoğunu kaldıramayacağınız kendi bloatware payıyla ve bildirimlerle birlikte geliyor. Bununla birlikte, HiOS 13, diğer özel Android görünümlerinden bekleyeceğiniz tüm işlevlere ve yeteneklere sahip. Arama kaydı, ekran kaydı, karanlık mod, Tek El modu, tema mağazası, Peek Proof ve Apple ve Xiaomi telefonlarına benzer şekilde, bildirimler ve hızlı ayarlar paneli için ayrı gölgeler gibi özellikler sunuyor.

Pil ve şarj hızları

  • Tecno Camon 20 Pro‘nun üzerinde iyi bir 5.000mAh pil bulunuyor. PCMark pil testinde 10 saat 42 dakika puan aldı, bu da saygıdeğer. Kullanımınıza bağlı olarak, 5 saat veya daha fazla ekran süresi elde edebilirsiniz. Telefon, benim kullanımım gezinme, sosyal medya, Gmail kontrolü ve video akışı içerdiğinde neredeyse bir gün dayanmayı başardı.
  • Şarj hızlarına gelince, cihazın 33W hızlı şarj cihazı ile yüzde 0’dan yüzde 100’e tam şarj olması 70 ila 75 dakika arasında sürüyor.

TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunları da beğenebilirsin