Samsung Galaxy M55 incelemesi

Samsung Galaxy M55 ilginç bir telefon. Galaxy A55 kadar pahalı olmasa da Samsung, onu şirketin orta sınıf telefonlarında görmediğimiz veya görmediğimiz özelliklerle donattı.

M55, tüm Samsung Galaxy akıllı telefonlarda bir ilk olan 50MP ön kameraya sahip. Aynı zamanda 45W süper hızlı şarjı destekleyen ilk orta sınıf Galaxy telefonu ve Snapdragon 7 Gen 1 yonga setine sahip ilk Galaxy telefonu. Hepsi bu kadar değil: M55, 12 GB RAM, ekran altı parmak izi sensörü ve stereo hoparlörler gibi M serisinde hiç görmediğimiz birkaç özelliğe sahip.

Ne yazık ki Samsung, 2023 Galaxy M54’e kıyasla bazı özelliklerde de kesinti yaptı. M55, 108 MP kamera yerine 50 MP arka kameraya sahip ve Galaxy M54’te bulunan 6.000 mAh pilin aksine, 5.000 mAh pil ile çalışıyor.

Yine de bazı düşüşlere rağmen Galaxy M55’in istenen fiyata göre etkileyici bir teknik özellikleri var. Teknik özellikler sayfasının iyi bir genel kullanıcı deneyimine dönüşüp dönüşmediğini keşfetmek ve bulgularımızı bu incelemede detaylandırmak için bir hafta boyunca kullandık.

Samsung Galaxy M55

Galaxy A35 ve A55 gibi Galaxy A serisi telefonlar bu yıl daha kalın hale gelirken Samsung, M55 için tam tersi bir yaklaşım benimsedi. 7,8 mm kalınlığı sayesinde M55 çok şık bir his veriyor.

Ancak A35 ve A55’in premium tasarımından da yoksun. Metal çerçeve veya cam arka kısım bulunmuyor ve ekran Gorilla Glass yerine Dragontrail Glass ile korunuyor. Bu yıl birçok orta sınıf Samsung telefonda gördüğümüz, ses ve güç düğmelerinin etrafındaki çerçeveyi yükselten Key Island tasarım öğesi de eksik.

Yine de M55, arka panelin pürüzsüz yüzeyi ve ince yan profili sayesinde elinizde tuttuğunuzda ucuz veya düşük maliyetli hissettirmiyor. Tasarımının sıra dışı bir yanı yok ama son kontrol ettiğimizde geleneksel ve sade bir tasarıma sahip olmak yasa dışı değildi.

Samsung Galaxy M55

Keşke Samsung’un ekran için Gorilla Glass 5’i, hatta A35 ve A55 gibi Gorilla Glass Victus+’ı kullanmasını diliyoruz. Gorilla Glass korumasına sahip olmamak da yasa dışı değil, ancak 2024’te belki öyle olmalı. Cam arka kısımlar ve metal çerçeveler gibi gösterişli özellikler gerekli değildir ancak güvenilir ekran koruması gereklidir. Gelecek yıl, Samsung’un Galaxy M akıllı telefonlarına bir tür suya ve toza dayanıklılık getirdiğini de görmek isteriz.

Ekran ve ses

Samsung Galaxy M55

6,7 inçlik Super AMOLED Plus ekranıyla M55, Galaxy A35 ve A55’e benzer bir izleme deneyimi sunuyor. Renkler çarpıcı, parlaklık seviyeleri her ortam için yeterli ve 120 Hz yenileme hızı akıcı bir kullanıcı arayüzü sağlıyor.

M55’te A35 veya A55’te bulamayacağınız bir şey bile var: İnce çerçeveler. Amiral gemisi seviyesinde ince değil ama yine de ince. Ancak Samsung, yeni telefonunda çerçevelerin kırpıldığını iddia etse de Galaxy M54 ile karşılaştırıldığında herhangi bir fark göremedik.

Daha önce de belirtildiği gibi bu, güç düğmesine gömülü parmak izi sensörüne sahip olmayan ilk Galaxy M telefonu. M55, iyi çalışan bir optik ekran içi parmak izi sensörüne sahiptir, ancak arada sırada işini yapması fazladan bir veya iki saniye sürebilir.

Serideki hiçbir telefonda daha önce görmediğimiz bir diğer özellik ise stereo hoparlör kurulumu. Ne yazık ki, stereo hoparlör kurulumunun kalitesi arzulanan çok şey bırakıyor. Bas neredeyse hiç yok ve sanki hoparlörler distorsiyonla mücadele etmek için ellerinden geleni yapıyorlarmış gibi geliyor. Samsung Galaxy M55‘te ayrıca 3,5 mm bağlantı noktası bulunmadığından ses deneyimi tamamen kablosuz kulaklığınızın veya USB-C kulaklığınızın kalitesine bağlıdır.

Kamera

Samsung Galaxy M55

Samsung Galaxy M55‘teki fotoğraf deneyimi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Kamera özelliklerinin iyi olmaması ya da M54’ün 108MP kamerasının yerini 50MP kameranın alması değil, fotoğraf çekmenin ne kadar yavaş olmasından kaynaklanıyor.

Samsung Galaxy M55’in kamerası iki önemli alanda yavaş. Bunlardan ilki, kamera uygulamasının genel duyarlılığıdır. İkincisi, akşamları veya düşük ışık koşullarında fotoğraf çektiğiniz zamandır. Samsung Galaxy M55, diğer tüm modern Samsung telefonları gibi, zorlu veya düşük aydınlatma koşullarını algıladığında otomatik olarak uzun pozlama çekimi yapar, ancak bu uzun pozlama çekimlerini yakalamak her seferinde çok büyük bir 7 saniye sürer.

Telefonu 7 saniye boyunca sabit tutmak herkes için zordur ve çoğu zaman fotoğrafların titrek olmasına neden olur. Otomatik Gece modunu öylece kapatamazsınız çünkü bu, Galaxy telefonlarının kullanılabilir gece ve düşük ışıklı fotoğraflar çekmesine olanak tanıyan şeydir. Bu olmadan karanlık ve gürültülü fotoğraflar elde edersiniz.

Bu, Samsung’un bir yazılım güncellemesiyle düzeltebileceği bir sorundur, ancak Samsung Galaxy M55‘in arka kamerası, kutudan çıktığı haliyle yalnızca gün ışığında çekilen fotoğraflar ve flaş açıkken çekilen fotoğraflar için iyidir. Aynı şey, düşük ışık koşullarında kullanılabilir fotoğraflar çekmek için Gece modunu da gerektiren ultra geniş kamera için de geçerli.

Samsung Galaxy M55 ayrıca Portre modunda da sorun yaşıyor. Kamera, ön plan ile arka plan arasında ayrım yapmaya ve doğru parlaklık seviyelerini ayarlamaya çalışırken kontrolden çıkıyor ve çoğu zaman son resimde arka planı bulanıklaştırmayı başaramıyor. Makro kameraya gelince, o sadece bunun için orada.

Aşağıdaki galeriden bazı arka kamera fotoğraflarına göz atın. Bazı sahnelerin ve konuların ultra geniş ve bokeh versiyonları, 50MP birincil kamerayla çekilen standart fotoğrafların yanında yer alıyor.

Peki ya 50 MP selfie kamerası? Samsung Galaxy M55‘in ön kamerasından bahsetmediğiniz sürece rakamlar yalan söylemez. Bu, bir Samsung telefondaki şimdiye kadarki en yüksek çözünürlüklü ön kameradır ancak değişen tek şey sayıdır. Selfie kalitesi, 32MP ön kameralarıyla A35 ve A55 gibi telefonlarla benzer ve bazı durumlarda M55 daha da kötü fotoğraflar çekebiliyor.

Arka kameralar gibi, ön kamera da otomatik Gece modu açıldığında selfie çekmek için 7 saniyeye ihtiyaç duyma sorunu yaşıyor. Bu sorun, A35 ve A55 gibi cihazların Gece moduna ihtiyaç duymadığı iyi aydınlatılmış iç mekan koşullarında bile M55’in Gece modunu açması gerçeğiyle daha da kötüleşiyor.

Sonuç olarak, çok fazla fotoğraf çekiyorsanız Samsung Galaxy M55 iyi bir telefon değil. Samsung, yazılım güncellemeleriyle eksikliklerini giderebilir ancak bunun gerçekten gerçekleşeceğinin garantisi yok.

Ayrıca Okuyun: Poco X6 Pro İncelemesi

TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunları da beğenebilirsin