Poco X6 Pro İncelemesi

Orta seviye Android telefonlar son birkaç yılda gerçekten iyi hale geldi. Poco X6 Pro Performans açısından Samsung Galaxy S24 Ultra veya Google Pixel 8 Pro gibi telefonları geçemeseler de inanılmaz değerleri bu üst seviye telefonların fiyat etiketini haklı çıkarmayı zorlaştırabilir. Xiaomi‘nin alt markası Poco, telefonlarının tasarımı ve performansıyla öne çıktığı orta seviye segmentteki kilit oyunculardan biridir.

Gücünü temel alan şirket, bu yılın başında etkileyici özelliklere sahip Poco X6 Pro’yu duyurdu. Ancak son birkaç yıldır gördüğümüz gibi, Poco telefonlar yalnızca performanslarıyla öne çıktı ve başka pek bir şey yapmadı. Poco X6 Pro için de aynı hikaye geçerli mi? Yoksa telefon ham performanstan fazlasını mı sunuyor?

Fiyat, bulunabilirlik ve özellikler

Poco X6 Pro, Ocak 2024’ün başlarında duyuruldu ve kısa süre sonra Avrupa, Birleşik Krallık ve Asya’nın bazı bölgelerinde satışa sunuldu. Diğer Poco telefonlar gibi, ABD’de mevcut değil. Türkiye’de, Poco X6 Pro’nun fiyatı 18.250 TL ‘den başlıyor. Poco, X6 Pro’nun 12 GB RAM/512 GB depolama varyantını yalnızca Türkiye’de 25.000 TL’ye satıyor. Telefonu siyah, sarı veya gri olarak alabilirsiniz.

Özellikler
SoC: MediaTek Dimensity 8300 Ultra
Veri deposu: 8/12GB
Depolamak: 256 veya 512 GB
Pil: 5000mAh
İşletim Sistemi: Android 14 tabanlı HyperOS
Ön kamera: 16 MP
Arka kamera: OIS özellikli 64MP, ultra geniş 8MP, makro 2MP
Boyutlar: 160,45 mm x 74,34 x 8,25 mm
Ağırlık: 186 gr
IP Derecelendirmesi: IP54
Renkler: Siyah, Sarı, Gri
Görüntü türü: AMOLED, 120Hz’e kadar
Ekran boyutları: 6.67″, 20:9
Ekran çözünürlüğü: 1220×2712
Şarj hızı: 67B
Ücretlendirme seçenekleri: Kablolu
Limanlar: USB-C
Hücresel bağlantı: mmWave ve 6 altı 5G, LTE
Wi-Fi bağlantısı: Kablosuz 6
Bağlantı: NFC
Bluetooth: Bluetooth 5.4
Fiyat: 18.250 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştur.

Poco X6 Pro’nun iyi yönleri neler?

Poco X6 Pro

Poco X6 Pro, 6,67 inç 120 Hz 1,5K AMOLED ekranıyla hemen öne çıkıyor. HDR içerik oynatırken iddia edilen en yüksek parlaklık 1.800 nit. Bu sayıyı doğrulayamasam da, telefonu doğrudan güneş ışığı altında kullanırken bile ekranın parlaklıktan yoksun olduğunu hiç görmedim. Poco X6 Pro’nun ekranında HDR veya Dolby Vision içerik akışı da canlı renkler ve doygunlukla gözlerim için bir şölendi.

Ekranı çevreleyen süper ince çerçeveler sayesinde telefon, bazı amiral gemisi Android telefonlar kadar premium görünüyor ve hissettiriyor ve rakiplerinden çok önde.

Pixel 8 Pro ile Poco X6 Pro arasında geçiş yaparken, ikincisinin daha düşük kaliteli bir panel kullandığını asla anlayamadım. Küçük farklar var, ancak bunları söylemek zor. Şaşırtıcı bir şekilde, telefon Android 14’ün yeni Ultra HDR formatını da destekliyor. Poco buna Pro HDR diyor ve bunu Galeri ayarlarından manuel olarak etkinleştirmeniz gerekiyor.

Yüksek sesli stereo hoparlörler harika görüntüyü tamamlıyor, ancak yüksek ses seviyelerinde bozulma ve bas eksikliğini fark ettim.

İnceleme için telefonu Poco sarısı tonunda aldım, bu tonda telefonun öne çıkmasını sağlayan vegan deri bir arka kısım var. Bu, kenarların alüminyum yerine plastik kullanılmasına rağmen telefona birinci sınıf bir görünüm ve his kazandırmaya yardımcı oluyor. Telefonun diğer tonlarının plastik bir arka kısımla birlikte geldiğini unutmayın.

Poco X6 Pro

Samsung Galaxy A54 kadar etkileyici olmasa da Poco X6 Pro, IP54 sertifikalıdır ve bu da onu toza ve sıçramaya dayanıklı hale getirir. Ancak, çoğu orta sınıf telefon artık IP67 veya daha yüksek bir derecelendirmeye sahip olduğundan yetersiz kalmaktadır.

Dimensity 8300 Ultra SoC en hızlısı olmayabilir, ancak performans açısından hiçbir zaman yetersiz olduğunu düşünmedim. Geçtiğimiz ay boyunca, Poco X6 Pro’yu birincil veya ikincil telefonum olarak kullandım ve hiçbir zaman performans aksaklığıyla karşılaşmadım. Uygulamalar hızla yüklendi, birden fazla uygulama ve tarayıcı sekmesiyle çoklu görev yapmak da çok kolaydı.

Pixel 8 Pro’dan gelen Poco X6 Pro, daha kararlı bir mobil ağ ve Wi-Fi kapsama deneyimi sağladı. Birçok alanda Pixel’den çok daha hızlı 5G hızları çekebiliyordu, bu da gelişmiş modeminin bir avantajıydı. Ve Pixel’in aksine, mobil verilerde yoğun kullanıldığında asla ısınmıyordu.

Poco X6 Pro, MIUI yerine HyperOS ile geliyor Çinli şirketin yeni birleşik işletim sistemi. HyperOS, daha akıcı animasyonlar ve ek özelleştirme seçenekleriyle güncellenmiş bir MIUI sürümü gibi görünüyor. Görünümde etkileyici olan şey, ne kadar akıcı ve hızlı hissettirdiği. Atlanan kareler veya rastgele yavaşlamalar nadiren fark ettim. Xiaomi, HyperOS ile düşük seviyeli optimizasyonu başardı ve bu belli oluyor.

TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunları da beğenebilirsin