Ana Sayfa incelemeler Xiaomi Smart Band 8 Pro İncelemesi

Xiaomi Smart Band 8 Pro İncelemesi

94
0
Xiaomi Smart Band 8 Pro

Şaşırtıcı derecede uygun fiyatlı Xiaomi Smart Band 8 Pro, her zaman açık olan büyük bir ekrana, basit bir arayüze ve uzun pil ömrüne sahiptir.

Son beş yıldır Apple Watch Ultra kullanıyorum ve şu anda ona o kadar bağımlıyım ki başka bir akıllı saat kullanmayı düşünmek bile zor. Ancak bir teknoloji gazetecisi olarak markası veya fiyatı ne olursa olsun piyasadaki yeni giyilebilir cihazları deneme fırsatını kaçırmazdım.

İstediğim her cihazı deneyebildiğim için bu benim mesleğimin bir avantajı. Son zamanlarda yeni bir ürün arayışım beni , en iyi şekilde akıllı saat ile fitness bandının melezi olarak tanımlanan Xiaomi Smart Band 8 Pro’ya yönlendirdi. Bu, süslü bir akıllı bant değil, giriş seviyesi fitness takipçisi pazarına hitap eden bir bütçe teklifidir.

Söylemeye gerek yok, Band 8 Pro’yu denemek ve denediğim diğer akıllı saatler ve sağlık takipçileriyle karşılaştırması beni daha çok heyecanlandırdı. Daha da önemlisi, pek çok insan bana akıllı saat yerine fitness takipçisi satın almayı düşünmeleri gerekip gerekmediğini soruyordu, bu yüzden önce bunu denemem gerekiyordu.

Xiaomi Smart Band 8 Pro fiyatı: 69 Euro 

Band 8 Pro hakkında hoşuma giden şeyler

Fitness takipçileri artık aynı değil. Demek istediğim, sadece etrafınıza bakın ve mütevazı fitness takipçilerinin artık hem tasarım hem de işlevsellik açısından modern akıllı saatlere çok benzediğini fark edeceksiniz. Akıllı saatler, özellikle Hindistan gibi bir ülkede, birçok pazarda zaten ana akım haline gelmiş olduğundan, bu daha çok fitness takipçilerinin bir evrimidir. Markaların fitness bantlarını “akıllı bantlar” olarak değil, akıllı saatlere benzeyen hibrit tarzda bir tasarıma sahip olarak yeniden piyasaya sürmesinin nedeni bu olabilir.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Band 8 Pro, kalabalık Delhi Metrosu’nda çoğunluğun taktığını gördüğüm akıllı saatlere benziyor. Ancak bunun tasarımı daha kareye benziyor ve bileğime çok daha iyi uyuyor. İster yetişkin bir yetişkin, ister çocuk olun, bedeni kolaylıkla kolaylıkla çekebilirsiniz. Dış tasarım çoğunlukla plastikten oluşuyor ancak yan kısımları çelik kaplama yanılsaması veren parlaklığa sahip. Apple Watch gibi asla pahalı gelmiyor ama sorun değil. Yalnızca 22,5 gram ağırlığında olduğundan tüm gün bileğinizde taşımak sizi yormaz.

Bu arada kayışlar kolayca çıkarılabilir ve yerine takılabilir. Kutuda ikinci bir kayış seçeneği yok, ancak boyutu göz önüne alındığında ne çok küçük ne de çok büyük; tek beden yaklaşımı işe yarıyor. Kayışların kalitesinden bahsetmişken, silikondan yapılmışlar ancak kalitesi iyi. Nefes alabilirler ve kavurucu yaz aylarında sizi rahatsız etmezler. Islandığınızda çabuk kururlar ve bandın kendisi de 50 metreye kadar suya dayanıklıdır (5ATM sertifikalı), yüzme dahil sığ su aktiviteleri için uygundur.

Her zaman açık ekran

1,74 inçlik AMOLED her zaman açık ekran, doğrudan güneş ışığı altında keskin ve yeterince parlaktır. Daha büyük ekran, özellikle menülere bakarken ve widget’larla etkileşimde bulunurken daha fazla kullanıma sahip olduğundan, ekran artık tam 60Hz yenileme hızını desteklediğinden, sorunsuz bir şekilde kayan hoş bir harekettir. Son iki haftadır Band 8 Pro’yu takıyorum ve her zaman açık ekran modunu seviyorum. Onsuz bir akıllı saat/fitness takipçisi düşünmek tuhaf görünüyor. Her zaman açık ekrana sahip olmanın avantajları vardır; saatinize baktığınızda saati veya bekleyen bildirimleri hızlı bir şekilde görmenizi sağlar.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Ancak her zaman ekran modu varsayılan olarak kapalıdır, bu nedenle ayarlara gidip açmanız gerekir. Ancak sürekli açık olan ekranın pil ömrünün kısalmasına neden olduğunu ve ekranı kapatmanın pil ömrünü uzatabileceğini söylemeliyim. Band 8 Pro’nun ekranı aydınlatma durumuna göre otomatik olarak ayarlanıyor ancak Xiaomi ayrıca ekranın parlaklığını manuel olarak ayarlama seçeneği de sunuyor. Bilek kaldırma algılamasıyla ilgili hiçbir sorunum yok (varsayılan olarak devre dışıdır); kesindir ve hareket algılaması iyileştirilmiş gibi görünmektedir.

Gezinmesi kolay kullanıcı arayüzü

Giriş seviyesi akıllı saatlerin ve fitness bantlarının kullanıcı arayüzü konusunda daha az hevesliydim. Ancak beni şaşırtan şekilde Band 8 Pro’nun kullanıcı arayüzü çok daha şık ve kullanıcı dostu görünüyor. Önemli istatistiklerde gezinmek ve atlamak, ayarları düzenlemek, müzik çalmayı kontrol etmek ve çok daha fazlasını yapmak kolaydır.

Widget’ların eklenmesi, arayüzü giyilebilir cihazda çok daha sezgisel ve ilginç hale getiriyor. Widget’lar aslında uygulamalar arasında gezinmeye gerek kalmadan işlerin yapılmasını kolaylaştıran küçük bilgi kartlarıdır. Widget’lar yalnızca bir kaydırma hareketi uzağınızda. Widget’larınızı düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Ancak bunun için widget ekranına basılı tutmak yerine Mi Fitness uygulamasını açmanız gerekiyor ki bu bence daha kullanışlı bir yol. Bir yazılım güncellemesi bunu düzeltebilir.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Temel kondisyon takibi sağlamdır

Güçlü bir fitness takipçisi arıyorsanız Xiaomi Smart Band 8 Pro o değil. Ancak daha gündelik bir şey arıyorsanız, hassas bir aktivite takip cihazı yerine bir fitness takip cihazı arıyorsanız, muhtemelen şanslısınız demektir. Xiaomi Smart Band 8 Pro, temel spor özellikleri ile spor saati arasında bir orta yol bulmaya çalışıyor. Testlerim sırasında Band 8 Pro’nun adım sayısı ve kalori yakma tahminleri gibi temel fitness istatistiklerini izlemek için daha iyi olduğunu buldum.

Bunu Apple Watch’umla karşılaştırdığımda adımlar her zaman 1000 daha azdı, ancak bunun çok da kötü olmadığını söyleyebilirim. Kalp atış hızı takibi, Vo2 Max puanı ve kandaki oksijen takibi gibi daha gelişmiş ölçümler Xiaomi Smart Band 8 Pro’da tesadüfi bir durum ve ben şaşırmadım. Xiaomi’nin Band 8 Pro ile niyetinin kullanıcılara mümkün olan her türlü fitness takibi seçeneğini (doğruluktan ziyade) sunmak olduğunu düşünüyorum. Xiaomi Smart Band 8 Pro’da 150’den fazla spor modu mevcuttur. Fitness ve uyku takibi, Xiaomi’nin Mi Fitness uygulamasına bağlıdır (Android ve iOS’ta mevcuttur ).

Bana göre Xiaomi Smart Band 8 Pro’nun parladığı nokta GPS izlemenin doğruluğudur. Dahili GNSS desteğiyle (GPS, telefonunuz menzil içinde olmasa bile cihazın konumunuzu kaydedebilmesini sağlar) izleme doğruluğu beni şaşırttı. Mesafe tahminleri oldukça doğru, bu da Band 8 Pro’nun kilitlenme sürelerinin anlık olduğunu gösteriyor. Ciddi koşucular muhtemelen antrenmanları takip etmek için Garmin’in akıllı saatlerini veya Apple Watch’u tercih edeceklerdir, ancak Band 8 Pro’daki temel antrenmanların takibine bakıldığında sıradan bir fitness takipçisi gibi görünüyor.

Xiaomi Smart Band 8 Pro

İyi pil ömrü

Xiaomi Smart Band 8 Pro’yu birkaç gün kullandıktan sonra 6 gün şarjsız kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim ama tabi bu kullandığınız ayarlara göre değişecektir. Bu, her zaman açık ekranı açtığım zamandı. Ancak her zaman açık ekran modunu veya SoP2 izlemeyi devre dışı bıraktığınızda pil çok daha uzun süre dayanabilir. Xiaomi, pil ömrünün ‘normal’ kullanımda 14 güne kadar dayanabileceğini öne sürüyor. Önceki modele göre daha büyük bir pil kapasitesinin (235mAh’den 285mAh’a kadar), Band 8 Pro’da makul pil kazanımları elde edilmesine yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Band 8 Pro’nun beğenmediğim yanı

Fiziksel bir düğmenin olmaması

Xiaomi Smart Band 8 Pro’da, Apple Watch’ta bulunan dijital taç gibi özel bir düğme bulunmuyor. Bu, kaydırma veya dokunma gibi tüm etkileşimlerin dokunmatik ekran kullanılarak yapılabileceği anlamına gelir. Arayüz kaydırma açısından ağır ve çalışırken sadece dokunmatik ekrana güvenmenin her zaman ideal olmayabileceğini öğrendim. Gezinmek için ekran üstü veya hareket navigasyonlarını kullanmakta sorun yok, ancak banttaki fiziksel bir düğmeyi özlüyorum. Bazen arayüzde gezinmek için gerçek bir düğme istersiniz.

Minimum akıllı özellikler

Xiaomi Smart Band 8 Pro’nun eksiklikleri günler geçtikçe gözümde açıkça görülüyordu. Takvim entegrasyonu, müzik kontrolü ve hava durumu yansıtma özelliklerine sahip oluyorsunuz ancak cihazda ödeme desteği ve üçüncü taraf entegrasyonu bulunmuyor. Başta da söylediğim gibi cihaz, uygulama desteği olmaması dışında çoğu akıllı saat ve takip cihazının tüm temel özelliklerine sahip.

Uygun fiyatlı fitness takipçisi, ancak buna değer mi?

Vurguladığım kusurların çoğu, giriş seviyesi akıllı saatler ve fitness takip cihazlarınınkine benziyordu. Ancak Xiaomi Smart Band 8 Pro‘nun maliyeti göz önüne alındığında, dezavantajlar oldukça kabul edilebilir. Bence Xiaomi, kısmen akıllı saat, kısmen fitness takipçisi olan, fitness ve sağlıkla ilgili bilgiler sağlayan, ancak yalnızca yüzeysel düzeyde ilgi çekici bir cihaz yapmaya çalıştı. Ancak bu özellik sıradan kullanıcılar için iyi çalışıyor. 

Xiaomi Smart Band 8 Pro

İşte Xiaomi Smart Band 8 Pro’nun artıları ve eksileri:

Artıları

Basit, hafif tasarım

Mükemmel ekran, her zaman açık mod

Geliştirilmiş kullanıcı arayüzü

İyi GPS doğruluğu

İOS ve Android ile uyumlu

Eksileri

Yan düğme yok

Karışık kalp atış hızı doğruluğu

Üçüncü taraf uygulama desteği yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz